image

1 dag in de week 100% skills

Mouwen opstropen en aan het werk met een echt vak. In het praktijklokaal, maar ook 'in real life'!

“Get real! “

Leren in de echte wereld. Overal kom je ze tegen: mannen en vrouwen in uniform die ervoor zorgen dat het leven in de stad veilig en soepel verloopt.  Bij ons op school krijg je de kans om dat uniform aan te trekken en in het echt te ervaren hoe deze helden in de stad werken.

LEES VERDER

Open Dagen

Downloads

Voordat onze brugklassers de eerste stap op de werkvloer maken oefenen zij een belangrijk deel van de week in de school. In de loop van hun tijd op Vak College Zuidrand hebben zij genoeg skills om in een echte werkomgeving verder te leren. 

Stap voor stap krijgen zij niet alleen een vak onder de knie, maar leren zij ook een open houding aan te nemen. Een energieke houding, waarmee zij praktisch en doelgericht kunnen samenwerken en durven opkomen voor hun eigen ideeën.

Naast kennis staat steeds het toepassen ervan centraal, met daarbij het ontdekken en oefenen in de vaardigheden die nodig zijn om verder te komen in de samenleving van de 21e eeuw. Want kennis is pas echte kennis als je er gebruik van kunt maken in het leven van alledag. Dat noemen wij: leren met kop en schouders.

leren met kop en schouders