image

Brugklas

In de Brugklasperiode (klas 1 en 2) geven we op Vak College Zuidrand les in de leergebieden ‘Mens en Natuur’ en Mens en Maatschappij’. Ook de kunstvakken beeldende vorming, theater en dans werken veel samen. Daarnaast krijg je natuurlijk ook alle andere vakken die in de brugklassen thuishoren!

“Get real! “

Leren in de echte wereld. Overal kom je ze tegen: mannen en vrouwen in uniform die ervoor zorgen dat het leven in de stad veilig en soepel verloopt.  Bij ons op school krijg je de kans om dat uniform aan te trekken en in het echt te ervaren hoe deze helden in de stad werken.

LEES VERDER

Open Dagen

Downloads

Differentiatie

In de eerste klas zitten basis- en kaderleerlingen in gemengde klassen.  Zo kunnen wij je goed leren kennen om je een goed advies voor het tweede jaar te kunnen geven. Als je aan het eind van de eerste klas de kadernorm haalt, kun je in de tweede klas een kaderklas proberen. Dat kan dus ook als je met een basisadvies bij ons begonnen bent! Haal je aan het eind van de eerste klas de kadernorm (nog) niet, dan ga je ook het tweede jaar naar een gemengde b/k-klas.

 LOB

In de brugklasperiode word je zo goed mogelijk ondersteund. Daarvoor hebben we lessen Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB), waarin je begeleid wordt om te ontdekken waar je talenten liggen en om keuzes voor je toekomst te maken. In de tweede klas wordt tijdens de LOB-lessen veel aandacht besteed aan de keuze van jouw profiel voor de bovenbouw. Tijdens ouderavonden en rapportbesprekingen worden ook ouders hier intensief bij betrokken. Aan het eind van het tweede jaar worden je niveau en profiel definitief vastgesteld.

Huiswerk

Verder krijg je in de eerste klas elke week een huiswerkuur. Daarin leer je verschillende leerstrategieën (dat zijn manieren om te leren) en ga je ontdekken, welke manier van leren voor jou het beste werkt. Ook is er aandacht voor hoe je het beste je huiswerk kunt maken. Als je dat nodig hebt, doen we ons best om extra hulp te geven bij je werk (huiswerkbegeleiding).

100% SKILLS

Bij ons op het Vak College Zuidrand krijg je in de eerste en tweede klas SKILLS. - Letterlijk vertaald uit het Engels betekent 'skills' 'vaardigheden' -

Bij SKILLS leren we je vaardigheden waarmee je vérder komt. Deze SKILLS helpen je niet alleen hier tijdens je Vak College Zuidrand-tijd. Ze zijn ook handig in te zetten op andere plekken, zoals een stage of je vervolgopleiding. Bij SKILLS doen we aan samenwerkingsoefeningen, waardoor je ook jezelf beter leert kennen. We leren je hoe je op een juiste manier iets kan vragen. Aan je docent of een medeleerling. We leren je hoe je iets op een prettige manier kan bespreken. Ook al is het onderwerp misschien wel een beetje moeilijk... Eigenlijk gaat het erom dat je leert hoe je goed met elkaar om gaat, want als je op een prettige manier met elkaar omgaat, dan voel je je fijn.

En... als je je fijn voelt, dan ben je in staat om goed te kunnen leren. Kortom, bij SKILLS doe je allerlei vaardigheden op die je als Vak College Zuidrand-leerling nét dat beetje extra geven! 

Je bent van harte welkom om met je ouders of verzorgers onze school te komen bekijken! Klik hier.

leren met kop en schouders