image

Dienstverlening en producten

Je bent sportief, werkt graag samen met anderen en vindt het leuk om leiding te geven. Je organiseert graag activiteiten. Je houdt van afwisseling en van uitdagingen

“Get real! “

Leren in de echte wereld. Overal kom je ze tegen: mannen en vrouwen in uniform die ervoor zorgen dat het leven in de stad veilig en soepel verloopt.  Bij ons op school krijg je de kans om dat uniform aan te trekken en in het echt te ervaren hoe deze helden in de stad werken.

LEES VERDER

Open Dagen

Downloads

Wat kun je met D&P worden?

Met deze opleiding werk je aan een toekomst als sportleider, activiteitenbegeleider, beveiliger of medewerker facilitaire dienst. Ook een baan bij de politie, het leger of de marechaussee behoort tot de mogelijkheden.

Hoe ziet jouw lesprogramma eruit?

Theorie- en praktijklessen wisselen elkaar af. De praktijklessen worden gegeven in onze D&P-ruimte. Je volgt 12 uur praktijkles per week. Verder loop je een beroepsstage om een indruk te krijgen van wat werken in deze afstudeerrichting betekent. Je loopt stage bij de politie, een sportvereniging, camping, beveiligingsbedrijf, evenementenbureau, restaurant, facilitaire afdeling van een ziekenhuis, verzorgingshuis of hotel. Uiteraard krijg je ook theorievakken zoals Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, maatschappijleer. Daarnaast kun je kiezen uit de vakken economie en biologie.

Je wordt toegelaten tot D&P als je:

  • Een overgangsbewijs van leerjaar 2 naar 3 op vmbo KBL-niveau hebt
  • Sportief bent
  • Kunt samenwerken én zelfstandig kunt werken

leren met kop en schouders