image

News Corner

Lees hier het meest recentelijke nieuws van het Vakcollege Zuidrand!

“Get real! “

Leren in de echte wereld. Overal kom je ze tegen: mannen en vrouwen in uniform die ervoor zorgen dat het leven in de stad veilig en soepel verloopt.  Bij ons op school krijg je de kans om dat uniform aan te trekken en in het echt te ervaren hoe deze helden in de stad werken.

LEES VERDER

Downloads

Digital Playground

Gepubliceerd op: 22-09-2019

Digital Playground is een centrum voor praktische media-educatie. Daar krijgen jongeren onder andere workshops over mediawijsheid. 

Vooronderzoek doen - dat is natuurlijk belangrijk voordat je een game creëert!

Zo zijn de derdeklassers afgelopen donderdag op excursie geweest bij Digital Playground. 

Tijdens hun bezoek stonden de leerlingen voor de challenge om hun eigen 2D-game te ontwikkelen. Naast werken achter de PC was creatieve handvaardigheid ook nodig! De met de hand gecreëerde schepsels werden dan overgezet via een digitale programma. Deze werden dan verwerkt in de spellen! Knap hoe ze in de korte beschikbare tijd allemaal de opdracht afkregen en een game wisten te maken! 

Tijdens hun bezoek stonden de leerlingen voor de challenge om hun eigen 2D-game te ontwikkelen. Naast werken achter de PC was creatieve handvaardigheid ook nodig! De jonge creators waren da  ook ijverig aan de slag achter de tekentafel, zoals in de afbeelding hiernaast te zien is.

 

 

 

De met de hand gecreëerde schepsels werden daarna overgezet via een digitale programma en werden daarna in de spellen gestopt! Knap hoe ze in de korte beschikbare tijd allemaal de opdracht afkregen en een game wisten te maken! 

 

 

 

Zelf de resultaten bekijken en de games uitproberen? Klik dan hier of ga dan naar https://digitalplayground.nl/voor-ouders en zoek werkstukken (de  games dragen de voornamen van de leerlingen).   

 

  


Introductieweek

Gepubliceerd op: Maandag 09-09-2019

Tijdens de introductieweek staat kennismaking centraal. 

Vooral voor de eerstejaars was het enorm spannend! Bij binnenkomst werden ze verwelkomd met een warm applaus door de tweede-, derde- en vierdejaars.

Gedurende deze vierdaagse introductieweek hebben de leerlingen hun boeken opgehaald, meegedaan aan activiteiten en, niet onbelangrijk, kennisgemaakt met hun klasgenoten en docenten! 

Het was een leuke, leerzame ervaring en daarnaast een goede manier om het jaar en voor sommigen hun middelbare schoolcarrière mee te starten.

Leren is topsport